Divendres, 14 d'agost de 2020 - Edició 750
La República

Una bona notícia després del MWC: Barcelona acollirà la fira ISE 2021

De cara l’any vinent, 500 expositors ja han reservat 47.000 metres quadrats de la fira

Avatar
Agències 14/02/2020
Pla mig de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha participat aquest divendres en l’acte de clausura del congrés més important del sector audiovisual, l’Integrated Systems Europe (ISE). La fira, celebrada a Amsterdam aquesta setmana, tindrà lloc a la capital catalana a partir de l’any que ve. “L’ISE ve a créixer a Barcelona, de la mateixa manera que ho va fer el MWC l’any 2006”, ha afirmat la consellera. “Sabem que venir a la ciutat genera molta expectativa”, ha afegit. Dels 1.300 expositors que han participat en l’edició d’enguany, 500 ja han reservat 47.000 metres quadrats de la fira per l’any vinent. Aquest any, el congrés ha ocupat una superfície total de 55.000 metres quadrats.

Chacón ha definit Catalunya com un territori “atractiu” per acollir aquest tipus d’esdeveniments, amb presència de més de 8.600 empreses estrangeres i un “potent” ecosistema de ‘startups’. Així mateix, ha qualificat l’economia catalana d'”oberta, dinàmica i innovadora”.

Pel que fa al sector audiovisual, la consellera ha assegurat que viu de la “innovació i la creativitat” i, per tant, “hi encaixa perfectament la cada cop més necessària col·laboració entre corporacions i ‘startups'”.

“Avui Barcelona agafa a Amsterdam el testimoni de l’ISE i és un honor per Catalunya poder acollir una de les fires més importants del món”, ha afirmat la consellera.

Durant la fira, la delegació catalana ha mantingut trobades amb empreses tecnològiques dels Països Baixos. Entre aquestes, s’han reunit amb Noble Environmental Technologies (ECOR), dedicada al desenvolupament de tecnologies de reciclatge d’alt valor per promoure l’economia circular, i amb la proveïdora de serveis de comptabilitat Yuki Software, entre altres.

La consellera ha estat acompanyada pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el director de l’oficina d’ACCIÓ a Amsterdam, Paul Barreveld. Al congrés hi ha participat una quarantena d’empreses catalanes especialitzades en imatge i so, hàbitat, domòtica, ‘lighting’, turisme i productores d’esdeveniments.

Relacionats