Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Una altra discriminació contra catalanoparlants: “Això és Espanya i es parla espanyol”

|

- Publicitat -

Una nova discriminació lingüística ha succeït per parlar en llengua catalana. En aquest cas ha passat al Bar Central Park Cafè a Gandia.

Després de la iniciativa Correllengua un grup de joves va decidir anar a fer un cafè mentre s’esperaven per anar al concert d’El Diluvi. A l’hora de pagar el compte, un dels joves va demanar que se li cobrés 5,50 euros en català.

Publicitat

El personal del bar els va exigir que parlessin en espanyol perquè “si em parles en valencià no t’entenc”. I, ras i curt, li va dir que: “Això és Espanya i es parla espanyol”. El jove va recordar-li que “tenim dret a parlar en valencià” i li va demanar el full de reclamacions com apunta el diari dBalears.

El grup de joves ha ressaltat que “no podem deixar passar cap agressió a la nostra llengua”. Els joves han insistit en el fet que si el personal del bar els hagués demanat amb educació que parlessin en castellà, perquè no els entenien, s’ho hagueren plantejat, però que han considerat que no era acceptable que donés aquest tracte.

Un dels joves ha publicat la denúncia a Twitter i ha afirmat que “no podem permetre cap vulneració dels nostres drets lingüístics”. Així ha encoratjat a reclamar cada vegada que es discrimini per raó de llengua.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut