Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ultimàtum de la CUP a JxCat i ERC per respondre la inhabilitació de Torra: “No ens en farem corresponsables”

|

- Publicitat -

La CUP ha fet un ultimàtum a JxCat i ERC per aconseguir una resposta unitària davant la possible inhabilitació del president del Govern, Quim Torra. El diputat Carles Riera ha criticat que des de les seves files han fet una proposta d’acció unitària que se’ls ha descartat i que han fet “tots els esforços possibles” per activar converses bilaterals i multilaterals “sense èxit”. Per això han fet “l’últim avís” perquè els socis de Govern expliquin quina és l’estratègia per fer front a l’ofensiva repressiva de l’Estat. “Altrament, haurem malbaratat la darrera oportunitat d’aquest cicle polític”, ha avisat Riera, que ha avançat que els anticapitalistes no en seran corresponsables.

Riera ha criticat que a hores d’ara Torra “no ha concretat què farà l’endemà de ser inhabilitat” i ha acusat JxCat i ERC d’estar tancats als seus despatxos “discutint dels seus interessos de partit”. Per això els ha esbroncat i ha criticat que no parlin sobre les polítiques per fer front a la crisi els pròxims mesos, sinó del “repartiment de cadires”, un cop Torra sigui previsiblement inhabilitat i el vicepresident, Pere Aragonès, exerceixi la presidència en funcions.

Publicitat

“El temps ens corre en contra”, ha advertit Riera, que també ha lamentat que “tot fa pensar que el Suprem acabarà marcant el calendari electoral”. I és que la manca d’unitat en el moviment independentista és “total i absoluta”, en la visió dels cupaires, que asseguren que no es faran responsables ni corresponsables de la situació que en surti perquè ja van presentar una proposta unitària, la de la ‘via Venturós’.

Tot i que no hi ha hagut reunions amb els partits, la iniciativa dels cupaires ha quedat rebutjada i “sense alternativa”. És en aquesta línia que la CUP demana a Torra que expliqui quina és la seva estratègia “per fer front a l’ofensiva repressiva de l’Estat”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"

“Ens queden 24 hores o 48 hores, altrament haurem malbaratat la darrera oportunitat d’aquest cicle polític i haurem de lluitar per un de nou on sí que sigui possible encarar de forma ferma la lluita per l’autodeterminació”, ha conclòs el diputat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut