Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

UGT i CCOO compensen la seva negativa a la vaga general demanat la llibertat dels presos polítics

A les portes de l’inici del judici a Madrid contra els presos polítics, CCOO i UGT n’han reclamat la seva llibertat llibertat. La petició la contextualitzen perquè els ostatges de […]

Redacció
Redacció 06/02/2019
Pla tancat del secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco durant la reunió entre les executives dels sindicats. Imatge publicada el 23 de gener de 2019 (Horitzontal).
A les portes de l’inici del judici a Madrid contra els presos polítics, CCOO i UGT n’han reclamat la seva llibertat llibertat. La petició la contextualitzen perquè els ostatges de l’Estat puguin “defensar-se amb garanties”. En un comunicat conjunt, els dos sindicats majoritaris a Catalunya reiteren que “la presó preventiva contra dirigents polítics i líders de les entitats no està justificada” i afirmen que les acusacions de la fiscalia s’associen a una violència que no s’ha vist “ni s’ha pogut acreditar”.
Un gest que intenta suavitzar la seva posició en contra d’una vaga general. L’endemà que la Intersindical-CSC anunciés una vaga pel 21-F, els dos sindicats majoritaris asseguren que la seva “pluralitat” és un pilar bàsic i posen en valor que la seva afiliació “participi en mobilitzacions polítiques d’acord amb les seves conviccions”. Amb tot, els dos sindicats es mantenen al marge de la convocatòria del 21 de febrer, com ja van fer amb l’anunci de la protesta pel 7-F.

Relacionats