Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Totes les reaccions polítiques a l’escàndol del TS sobre el tercer grau als presos polítics

|

- Publicitat -

Aragonès acusa el Suprem de posar obstacles a una solució democràtica amb la “venjança política” del tercer grau

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha acusat el Tribunal Suprem (TS), “controlat per la dreta judicial” de posar obstacles a una solució democràtica que passi per la llibertat dels presos. D’aquesta manera ha reaccionat a la decisió de l’alt tribunal d’anul·lar el tercer grau per als líders independentistes empresonats. En roda de premsa en el marc de la presentació del pla de vacunació contra la covid-19, Aragonès ha denunciat la “venjança política” del Suprem que “corregeix” jutges especialitzats en matèria penitenciaria. I ha insistit en una llei d’amnistia “per començar una solució política que culmini amb l’autodeterminació”.

Publicitat

Puigdemont veu la decisió del Suprem sobre el tercer grau com una “venjança” i “escarment”

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha lamentat la “venjança” i “escarment” en la decisió del Tribunal Suprem d’anul·lar el tercer grau dels presos de l’1-O. A través d’una piulada ha dit que la decisió no aporta “res de nou” al full de ruta de l’unionisme. “Tots sabem per què s’ha suspès el tercer grau i el 100.2”, ha alertat. Per la seva banda, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha constatat que els “despropòsits de la injustícia espanyola continuen”. “L’afany de venjança de l’Estat no té límit”, ha etzibat.

La CUP constata que l’Estat ha mostrat la seva cara “més real i crua” després de “rumors” sobre indults i reformes

La CUP constata que després de dies de “mercadeig i rumors” sobre indults, reformes i altres “pactes en despatxos”, l’Estat ha mostrat la seva cara “més real i crua”. “La repressió, la injustícia, l’acarnissament i la venjança. Seguirem fins l’amnistia de totes elles”, han afegit els anticapitalistes a través d’un missatge a Twitter. El Tribunal Suprem ha anul·lat aquest divendres el tercer grau i el 100.2 dels nou presos independentistes. “Tota la solidaritat amb els presos i les preses polítiques, que veuen un cop més com els aparells d’Estat i la seva repressió trepitja qualsevol dret”, ha conclòs la CUP.

Òmnium situa l’amnistia com l’únic antídot davant el “joc brut” del Suprem amb el tercer grau

Et pot interessar  ERC reclama al govern espanyol que expedeixi de manera immediata la declaració de reparació de Companys

Òmnium acusa el Tribunal Suprem de “jugar brut” en denegar el tercer grau i l’article 100.2 al president de l’entitat, Jordi Cuixart, i la resta de polítics presos. Davant aquesta “actitud repressiva”, l’entitat constata que l’únic antídot possible és l’amnistia. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha criticat que el Suprem, “de la mà de la fiscalia del PSOE”, hagi suprimit els drets penitenciaris dels independentistes. “No ens aturarem fins que sigueu lliures en un país lliure”, ha sentenciat per després admetre que decisions com les d’avui ja no els sorprenen. L’entitat també ha recordat que el seu president, Jordi Cuixart, continuarà a la presó tot i que el jutjat de vigilància penitenciària va ratificat el tercer grau a l’agost.

L’Assemblea Nacional Catalana creu que la decisió del Suprem amb el tercer grau és “tortura” i “acarnissament”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha assegurat aquest divendres que la decisió del Tribunal Suprem d’anul·lar el tercer grau als nou presos de l’1-O és “tortura” i “acarnissament”. A través d’una piulada a Twitter, l’Assemblea ha afirmat que la resolució “injusta” la pren un tribunal amb “tics antidemocràtics” i “vulnera drets fonamentals”. “Només la independència acabarà amb la repressió”, ha sentenciat l’entitat. Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha lamentat que l’Estat “mai no cedeixi”. “L’acarnissament és la seva guia d’actuació”, ha argumentat a través d’una piulada.

Asens diu que la revocació del tercer grau és “un acte de venjança” i que el Suprem “no és competent”

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat que la revocació del tercer grau dels presos independentistes “no és un acte de justícia sinó de venjança d’un tribunal que no és competent per resoldre” aquesta qüestió. En una piulada a Twitter aquest divendres al matí, Asens ha defensat que “cal treure el conflicte del terreny del càstig i portar-lo a la política”. El Tribunal Suprem ha comunicat que anul·la tant el tercer grau com el 100.2 dels nou presos independentistes, que els permetia sortir alguns dies tot i estar en segon grau.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut