Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Torrent respon a Puigdemont: “Jo també podria fer tot un llistat de retrets, però no hi entraré”

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha respost a les crítiques a la seva figura de l’expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, en el segon volum del seu llibre ‘La lluita a l’exili’. “Jo també podria fer tot un llista de retrets, però no hi entraré perquè em sembla que no és constructiu ni productiu pel moviment polític que intentem defensar”, ha assegurat Torrent en una entrevista al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. Puigdemont censura a Torrent que no el visiti a Waterloo i la retirada ‘unilateral’ de l’acta i sou de diputat, i el president de Parlament li recorda que un dels seus primers actes va ser anar a visitar els presos polítics i desplaçar-se a Brussel·les per reunir-se amb els exiliats.

“Insisteixo, m’interessa ben poc mirar al passat des del punt de vista del recel i entrar en batalletes entre nosaltres”, ha continuat Torrent, que considera que la ciutadania vol ara “mirar al futur i contemplar un horitzó polític que permeti il·lusionar”. “Jo em centraré en això i no faré tot un reguitzell de retrets. Potser em quedaria més descansat però entenc que no ajudaria ningú”, ha reblat el president del Parlament, evitant entrar en polèmiques amb Puigdemont. Sobre les properes eleccions, Torrent ha reiterat la necessitat que els vots independentistes superin el 50%, tot i que creu que tampoc això serà suficient per forçar l’estat espanyol a negociar un referèndum.

Publicitat

“No som ingenus ni naïfs. Nosaltres sabem que l’Estat no acordarà mai un referèndum per devoció democràtica sinó per pressió política”, ha conclòs el president del Parlament.
Text

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut