Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Torrent reobre la negociació per pactar els Pressupostos de Parlament amb els grups

Els comuns han assegurat que han pactat congelar els sous dels diputats com a condició per donar suport als comptes en una nova votació

Avatar
Agències 11/02/2020
Pla obert del president del Parlament, Roger Torrent, al faristol del Parlament el 10 de gener del 2019

El president de Parlament, Roger Torrent, ha reobert les negociacions amb els grups per buscar un pacte dels Pressupostos de la Cambra abans que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat del 2020, que es preveu que es votin definitivament el 18 de març com aviat.

Fonts de la Presidència de Parlament han assegurat a Europa Press que Torrent ha iniciat negociacions amb tots els grups per buscar un acord, però que “encara no hi ha res tancat”.

Aquestes fonts han explicat que el president de la Cambra ha començat a parlar amb tots els grups, però no han concretat si l’acord és a prop ni el contingut de les negociacions.

No obstant això, fonts dels comuns han assegurat a Europa Press que han pactat congelar els sous dels diputats de Parlament en els Pressupostos de la Cambra, cosa que han posat com a condició per donar suport als comptes en una nova votació.

Segons aquestes fonts, els comuns han aconseguit que s’arribi a aquest compromís per desencallar l’aprovació d’aquests Pressupostos de Parlament, el primer esborrany incloïa una pujada del sou dels diputats de l’1,75%.

Afirmen que s’ha proposat destinar la major part dels fons que es deixaran d’invertir en aquesta pujada a assumir més cotització dels diputats, mentre que una altra petita part aniria a una reunió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (aquest va ser un els punts de desacord entre JxCat i ERC en l’anterior projecte).

Els diputats cobren de Parlament a partir del seu sou (amb cotització a la Seguretat Social) i d’indemnitzacions en funció de lloc de residència: la proposta implica destinar la majoria dels fons que no aniran a la pujada de sou a ampliar la part que es cotitza a la Seguretat Social.

Relacionats