Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torrent insta Torra a pactar la data de les eleccions

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha titllat d'”error majúscul i estratègia” les “batalles” entre JxCat i ERC que han marcat l’actual legislatura al Parlament. EN una entrevista amb ‘La Vanguardia’, Torrent ha carregat contra aquests “retrets i batalletes” perquè dificulten el creixement de l’independentisme, que necessita “sumar més gent”. Per això, ha demanat “sentit d’estat”, bon govern i “evitar determinats espectacles”.

En aquest sentit, ha considerat “inconcebible” que s’hagi pressionat els treballadors del Parlament arran de la no-publicació d’algunes de les resolucions del ple sobre la monarquia perquè el secretari general de la cambra, Xavier Muro, va considerar que contravenien sentències i advertiments del Tribunal Constitucional. “Hi havia un consens de l’independentisme en què les conseqüències polítiques les assumim nosaltres”, ha assegurat, i ha reclamat que “es mantingui”. “Si volem créixer i ampliar les majories, és imprescindible que demostrem que les conseqüències polítiques del que fem les assumim els polítics”, ha argumentat.

Publicitat

En l’àmbit electoral, ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a consensuar la data dels propers comicis amb ERC. “El president no respon només per si mateix, sinó per una majoria parlamentària i per un govern de dues formacions”, ha argumentat. Torrent ha compartit la possibilitat que el Tribunal Suprem inhabiliti Torra perquè “no imparteix justícia sinó revenja”, però ha reclamat que sigui Torra qui marqui el calendari electoral. Per això ha lamentat que els republicans no tenen “la certesa de quin és el seu plantejament”.

Et pot interessar  Junts proposa que la comissió del 17-A investigui la responsabilitat de l'Estat i la relació del CNI amb l'imam
Publicitat

Opinió

Minut a Minut