Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra reivindica la seva gestió malgrat que els recursos “desapareixen en el forat negre de Madrid”

|

- Publicitat -

El MHP de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquest dimecres la gestió del seu Govern durant la legislatura i, especialment, durant la pandèmia del coronavirus, però ha criticat que els recursos que es generen a Catalunya “desapareixen absorbits en el forat negre de Madrid”.

En la seva intervenció durant el Debat de Política General al Parlament, ha repassat les conseqüències econòmiques i socials de la crisi del coronavirus, però ha reivindicat que el Govern s’ha “deixat la pell” per combatre aquesta situació.

Publicitat

Torra ha insistit en la necessitat que la Generalitat tingui més eines i recursos, i considera que amb la independència és més probable que passi: “Com més eines tinguem al nostre abast, millor. Com més responsables dels nostres actes siguem, millor. Com més recursos tinguem, més efectius. Com més àgils i resilients puguem ser, millor. I sent un país lliure, tenim més garanties”.

El cap de l’Executiu català ha destacat que el Govern ha aprovat moltes de les iniciatives a què s’havia compromès i ha recalcat l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat del 2020, “que semblaven impossibles”.

Ha definit aquests comptes com la primera pedra per a la reconstrucció després de la pandèmia i ha assenyalat que augmenten en prop de 3.000 milions d’euros la despesa no finalista de la Generalitat: “Una ampliació necessària però no suficient. Perquè necessitem més recursos. Els nostres recursos, els que generem els catalans desapareixen absorbits en el forat negre de Madrid”.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut