Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Torra presentarà una queixa i un recurs d’apel·lació al TSJC

|

- Publicitat -

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, té previst presentar el dimarts 19 de juliol una queixa i un recurs d’apel·lació en el marc de la causa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’ha processat per presumpta desobediència.

Fonts de la Generalitat consultades per Europa Press han precisat que, d’una banda, la queixa es presentarà contra la decisió del mateix tribunal de no acceptar la recusació que Torra va presentar contra el jutge que instrueix el cas, Carlos Ramos.

Publicitat

Per l’altra, el recurs d’apel·lació s’ha de presentar contra la decisió del mateix tribunal de rebutjar la transformació de la causa en un procediment abreujat, que la defensa del president de la Generalitat va sol·licitar fa dies.

Precisament, el Tribunal Superior de Justícia Catalunya ha comunicat aquest divendres l’obertura del judici oral contra Torra per aquest tema, un procés en el qual Vox exerceix d’acusació popular.

Segons la interlocutòria del TSJC, “no hi cap cap recurs” contra aquesta decisió, de manera que previsiblement Torra anirà a judici tot i que presenti dimarts que ve la queixa i el recurs d’apel·lació.

La defensa de Torra rebrà ara tota la causa per escrit perquè, en un termini màxim de deu dies hàbils formuli l’escrit de defensa, cosa que calcula que vencerà entre el 26 i el 31 de juliol.

Passat el mes d’agost, s’elevarà tot a la sala i després es fixarà la data del judici, de manera que els advocats calculen que el president no haurà de comparèixer davant la justícia fins després de la vacances d’estiu.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut