Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Torra prepara una conferència per setembre per conscienciar dels “enormes sacrificis que caldrà fer per ser independents”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies que durant els primers dies del mes de setembre oferirà una conferència política […]

Redacció
Redacció 03/08/2018
El president de la Generalitat, Quim Torra / ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies que durant els primers dies del mes de setembre oferirà una conferència política que vol aprofitar per marcar fites unitàries al moviment independentista a mig i llarg termini. Torra fa temps que parla de “crear un nou moment”, com creu que ho va ser l’1-O, per materialitzar la República catalana i poder “fer-la efectiva”. En aquest sentit, el president voldrà adreçar-se als catalans per “parlar dels enormes sacrificis que caldrà fer per ser independents”. “És un tema del que se n’ha parlat poc, tots hem de ser conscients des d’ara que si pretenem arribar a la independència, necessitarem tota la força i coratge, i fer millor les coses que a l’octubre passat”, ha explicat a l’ACN.

A més, Torra avança que a la conferència també demanarà als independentistes “preparació per quan arribi el moment de fer efectiva la República”. Per últim, centrarà part del seu missatge en “parlar d’esperança”. “La meva confiança en el poble català és absoluta. La República és irreversible. Si sabem moure’ns de manera intel·ligent, podem aconseguir-ho”, sentencia.

Fent una mirada més crítica a l’octubre de l’any passat, Torra valora, i molt, “com es va arribar a l’1-O” i tot el que va suposar. Però lamenta que la “revolució dels somriures” que, entre altres, ell va promoure, va “agafar una idea que no era la inicial”. “Nosaltres posàvem l’èmfasi en la revolució. Volíem fer una revolució pacífica, democràtica, però radical. I si analitzem què no va sortir bé a l’octubre, veiem que potser necessitàvem més plans de contingència, organització i preparació per defensar la República proclamada. I aquí es on vull centrar l’energia”, detalla en parlar de la conferència que oferirà.