Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torra desafia l’Estat: “A mi no m’inhabilitarà un tribunal amb motivacions polítiques”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha comparegut avui al Palau de la Generalitat per a valorar la sentència del TSJC feta pública avui i que l’inhabilita per un any i mig.

Torra no s’ha mossegat la llengua i ha desafiat l’Estat: “A mi no m’inhabilitarà un tribunal amb motivacions polítiques” i ha conclòs que “només ho pot fer el Parlament de Catalunya”. Ha descrit la justícia espanyola d’injusta i parcial i ha explicat que la seva confiança amb la justícia espanyola “és nul·la”. També ha descrit els tribunals espanyols com òrgans “polititzats amb sentències escrites abans del judici”.

Publicitat

També ha anunciat que “cal esgotar les vies de recursos a l’Estat per arribar a Europa”, ja que la sentència és atac a la llibertat d’expressió i una vulneració de drets universals.

Una votació de suport

El molt honorable ha demanat als grups parlamentaris que li van donar suport i a altres que ho vulguin que el reprovin amb una votació al Parlament. Tanmateix, com a president de la Generalitat exigeix “el retorn dels exiliats i la llibertat immediata dels presos polítics” i que l’Estat reverteixi la situació actual a favor d’una solució democràtica amb el dret a l’autodeterminació.

Et pot interessar  El TSJC desestima el recurs de Lluís Puig i confirma l'obertura del judici oral pel trasllat de les obres de Sixena
Publicitat

Opinió

Minut a Minut