Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 719
La República

Torra acusa el TSJC de voler inhabilitar-lo “per raons ideològiques”

“Algú ha volgut que jo m’assegui al banc dels acusats”

Avatar
Agències 12/07/2019
Primer pla del president de la Generalitat, Quim Torra, a la concentració sota el lema "Pels drets civils i polítics: Prou manipulació" a la localitat de Penelles (Noguera). Imatge del 3 de maig de 2019 (Horitzontal).

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de voler inhabilitar-lo “per raons ideològiques” després que hagi decidit enviar-lo a judici per presumpta desobediència per no acatar la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs d’edificis de la Generalitat.

“Tinc la impressió que des d’un principi algú ha volgut que vagi a judici. Algú m’ha volgut a la banqueta dels acusats, ja fos per desobediència o per prevaricació”, ha sostingut en una entrevista a ‘Público’ recollida per Europa Press.

Ha afirmat que, en no fer el que li demanava la JEC, ha estat acusat de desobediència, però que, si hagués acatat les ordres de retirar llaços grocs, hauria estat acusat de prevaricació perquè hauria fet alguna cosa fora de la seva “competència”.

Així mateix, ha assegurat que no li sorprèn que la Fiscalia demani la seva inhabilitació: “Suposo que m’hauria de sorprendre que la Fiscalia demani la meva inhabilitació i una multa en lloc de defensar la legalitat i denunciar que la JEC no era l’òrgan competent per donar-me aquelles instruccions, però, sincerament, no em sorprèn “.

Torra ha criticat que “tothom ja sap qui configura la JEC i en què consisteix la seva actuació política contra l’independentisme”, però ha insistit que aquestes acusacions no li faran desistir del seu compromís.

“Jo vaig defensar a consciència uns drets i llibertats que no són només meus, sinó que són universals i no em pertanyen. Ens multen, ens empresonen, ens espien i ens volen inhabilitar per raons ideològiques, però el nostre compromís amb la llibertat i la democràcia no desapareixerà. A cada dret que ens neguin, el tornarem a exercir: sigui la llibertat d’expressió o sigui el dret d’autodeterminació “, ha reivindicat.

El cap de l’executiu català ha alertat que l’obertura del judici contra ell també és “la constatació d’una voluntat política de guanyar en els tribunals allò que l’Estat no guanya a les urnes”.

Relacionats