Dijous, 4 de juny de 2020 - Edició 679
La República

Toc d’atenció de Romeva a les picabaralles entre ERC i JxCat: “Hi ha qui viu molt bé instal·lat a una trinxera”

El pres polític demana a l’independentisme que parli i s’escolti més: “Ens necessitem”

Avatar
Agències 17/01/2020
Pla curt del senador d'ERC Raül Romeva a la sala on es fan els tràmits per ser senador, el 20 de maig de 2019

L’exconseller d’Afers Exteriors empresonat a Lledoners (Barcelona) pel Procés, Raül Romeva, ha demanat a l’independentisme que parli i s’escolti més: “Ens necessitem els uns als altres. Necessitem debats sincers i constructius, contraposició legítima d’idees, consciència de la realitat “.

Així s’ha expressat l’exsenador d’ERC en un article publicat al ‘ARA’ recollit per Europa Press, en què ha avisat que “simplificar la realitat” porta a una visió maniquea de l’món.

“Això o això. Els meus i els teus. Ells o nosaltres. Una lectura que només interessa a la mirada curta i excloent de bàndol i bàndol. Hi ha qui viu molt bé, còmodament instal·lat en una trinxera”, ha seguit Romeva, que ha assegurat que el preocupa que amb la complexitat de moment hi hagi constants polèmiques que ocupin el temps i debilitin.

Ha assegurat que per complir objectius és necessària la persistència, la resiliència, el respecte, la determinació, la dignitat i “sobretot la generositat”.

“Hem de parlar i escoltar-nos. No cal jutjar i no tenir empatia; sobra donar lliçons i falta saber escoltar; sobra acusar i insultar sense fonament ni necessitat i falta respecte per les opinions diverses i fins contràries”, ha afegit Romeva, i ha assegurat que Catalunya és un lloc massa petit i l’independentisme una causa massa gran com per no necessitar a tothom.

Amb tot, ha tancat: “No em penedeixo de res del que hem fet, ho assumeixo i extrec un aprenentatge. No tinc cap retret, a ningú ni a res”.

Relacionats