Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Tardà es defensa de les crítiques: “Sóc de l’ANC i no penso esborrar-me”

|

- Publicitat -

Joan Tardà, exdiputat i ara militant ras d’ERC, segueix sent però una de les veus més autoritzades i visibles d’Esquerra i ha estat entrevistat aquest matí a Rac1 per parlar d’actualitat política.

Entre moltes altres coses, durant un moment de la conversa, Tardà, que just ahir abans de l’entrevista es va reunir a la presó amb Oriol Junqueras, ha assegurat que “l’ANC s’equivoca” i ho ha argumentat explicant que “s’ha convertit en un contrapoder”.

Publicitat

Pel republicà, l’ANC “en lloc de facilitar l’acumulació de forces” creu que “està pervertint la voluntat diàfana de l’independentisme de ser flexible i obert”. Per acabar, ha dit que valora el que representa l’ANC però que ara el fa “patir”.

Com era d’esperar, una allau de crítiques s’ha precipitat sobre l’exdiputat per terra mar i aire. Davant l’enrenou generat, Tardà ha hagut de sortir del pas i ha fet un tuit explicant que ell segueix sent soci de l’ANC tot i que ha mantingut les crítiques a l’entitat civil: “Sóc de l’Assemblea d’ençà de quan només era una idea”. També afirma que no pensa donar-se de baixa i que seguirà anant a les convocatòries (no com Anna Simó o Josep Huget). Tot i això manté que l’ANC “s’equivoca supeditant el rol dinamitzador de voluntats a l’actuació com a grup polític”.

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG
Publicitat

Opinió

Minut a Minut