Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Tardà demana a Colau “reconstruir els ponts” en les negociacions de la Diputació de Barcelona

|

- Publicitat -

L’expresident d’ERC al Congrés de Diputats Joan Tardà ha demanat a la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “reconstruir els ponts” de cara a les negociacions de la Diputació de Barcelona, després de l’acord fallit amb el regidor republicà Ernest Maragall per conformar un govern municipal conjunt. En una entrevista al diari ARA, Tardà ha reconegut que se sent “enfadat, trist, emprenyat i decebut” per la situació viscuda a consistori, però aposta per “no fer-se retrets”. De fet, Tardà ha alertat de l’existència de “molts interessos” perquè la fractura entre els independentistes i els comuns sigui “definitiva”. En aquest sentit, el diputat ha confiat en trobar nous punts d’entesa, i ha apostat per treballar perquè el trencament no sigui “irreparable”.

Tardà, que ha assegurat que els companys de files a nivell municipal van fer “tot el que creien que havien de fer” sí que ha explicat que a vegades per aconseguir “un bé superior” –en referència a un govern d’ERC i BComú- “cal pagar penyores”. “A vegades cal pagar penyores que no són una, sinó dues o tres penyores, fins i tot injustes i immenses”, ha apuntat en ser preguntat si hauria ofert l’alcaldia a Colau abans, encara que després ha afegit que no “desmereix” la feina feta.

Publicitat

Així, Tardà ha apostat per l’entesa entre autodeterministes i independentistes “malgrat el greu accident” i ha avisat que cal “un camí molt ample” davant el procés repressiu, que augura que serà “dur”. “No tindria sentit que no fóssim capaços de convergir en l’últim tram, que serà costerut i difícil, fins a assolir un referèndum avalat internacionalment”, ha assegurat.

“Un govern amb el PSOE amb el suport de Podem sempre serà més dialogant que el PP amb Cs”

Et pot interessar  Junts critica l'"intercanvi de cromos" amb els pressupostos i acusa el PSC de ser "còmplice del desori del Govern"

En referència a la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, com a president espanyol, Tardà avisa que és una decisió que “encara no s’ha pres”, encara que avisa que un govern del PSOE amb el suport de Podem “sempre serà més dialogant” que un del PP amb el suport de Ciutadans, i recorda que el seu grup va votar a la moció de censura “a canvi de res”. En aquest sentit, Tardà aposta per “un diàleg franc” amb el PSC perquè forma part “del catalanisme polític, cultural i lingüístic”, encara que reconeix haver estat “molt criticat” per aquesta postura.

És en aquesta lògica de teixir fronts amplis que Tardà aposta perquè sigui ERC qui lideri la següent fase del procés, que creu que ha de basar-se en a construcció d’un “govern ampli del 80%”, que creu que hauria d’anar dels comuns a JxCat a la CUP, amb ERC al capdavant presidint-lo. Per a Tardà, aquest executiu hauria de tenir quatre punts al programa: la defensa de l’estat social, el dret a l’habitatge, l’amnistia i el diàleg i la negociació amb l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut