Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Sorpresa entre el veïnat del Pont de Suert per l’operació antiterrorista duta a terme per la Guàrdia Civil

La persona que van detenir a Saragossa compartia habitatge al Pont de Suert amb la seva mare, però la majoria de veïns no el coneixen

Redacció 04/10/2022

Una operació antiterrorista de la Guàrdia Civil al Pont de Suert aquest dilluns a la nit. L’acció, que ha començat a quarts de vuit del vespre, l’han dut a terme una trentena d’efectius del cos de seguretat, que han escorcollat diversos habitatges del nucli antic de la població principalment en un edifici. L’alcalde del municipi, Jose Antonio Troguet, ha explicat a Catalunya Ràdio que els agents han acordonat diversos carrers del nucli antic i han impedit el pas dels veïns. Troguet ha afegit que l’operatiu s’ha ordenat directament des de Madrid.

Des de la Guàrdia Civil de Lleida han confirmat l’operatiu, tot i que no n’han pogut donar més detalls perquè, segons han explicat, la unitat que l’ha dut a terme no pertanyia a la Comandància lleidatana, per bé que alguns dels seus efectius hi han col·laborat. Tot plegat ha estat fruit de la detenció a Saragossa en el marc de l’operació antiterrorista que aquest dilluns al vespre va portar el cos a fer diversos escorcolls al Pont de Suert (Alta Ribagorça). Segons fonts policials, l’operació s’emmarca en el terrorisme gihadista.

Tot i que a Catalunya no s’han produït detencions, el rebombori ha estat una constant d’aquest dimarts al matí entre el veïnat del Pont de Suert. Totes les converses dels veïns del Pont de Suert d’aquest dimarts giren entorn de l’operació antiterrorista que la Guàrdia Civil va dur a terme ahir al centre històric de la localitat. La majoria dels veïns mostraven sorpresa pel desplegament policial que van veure amb agents armats i acordonant la plaça del Mercadal. Aquest fet va causar molta “sorpresa” i “expectació” als veïns. Pere Escoll, copropietari d’un bar de la plaça, ha explicat que els agents van fer aixecar als clients de la terrassa del bar i abandonar la zona.