Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

SCC atia la tensió de la mà de C’s, demana “no colonitzar” l’espai públic

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha enviat una carta a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en la qual lamenta que hagin declinat reunir-se “per rebaixar […]

Redacció
Redacció 14/09/2018

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha enviat una carta a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en la qual lamenta que hagin declinat reunir-se “per rebaixar la tensió social” que es viu a Catalunya “posant condicions”. Rosiñol assegura que “no pot de cap manera donar indicacions a la justícia i als tribunals sobre processos en marxa”, tal com, segons ell, l’ANC sol·licita.

En la missiva, signada el 7 de setembre, l’entitat reitera la seva voluntat de reunir-se amb l’Assemblea i es mostra preocupada per “l’agenda de tensió que alguns sectors plantegen per a aquesta tardor”. Per SCC “seria important acordar un marc per a la no-colonització partidista dels espais compartits”, diu en referència a la presència de símbols independentistes o que reclamen la llibertat dels polítics empresonats a l’espai públic.
“Les nostres entitats tenen l’obligació i el deure de contribuir a rebaixar la conflictivitat social i evitar qualsevol espurna d’enfrontament civil”, reflexiona en veu alta el president de SCC.

A més, l’entitat aposta per “proclamar conjuntament la importància que té el respecte a les regles de joc de la legalitat democràtica” i vol parlar amb l’ANC de “com evitar entre tots l’apropiació absolutista de les paraules i la desqualificació global de l’adversari, així com reivindicar els drets i les llibertats fonamentals de tots els catalans sense excepció”.

SCC sosté que “la concòrdia civil és un bé comú que hem de preservar entre tots” i conclou la carta dient que resten “a l’espera de poder tancar una data per aquesta reunió”.