Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rufián, sobre la investidura: “Independentment de fílies i fòbies t’ha de sonar bé que tanta gent diferent es posi d’acord”

|

- Publicitat -

El líder d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha valorat positivament la investidura de Pedro Sánchez i la posterior formació de govern, que previsiblement tindrà llum verda aquest dimarts, i ha assegurat que “ha d’agradar”. “Independentment de la bandera, de les fílies i fòbies, t’ha de sonar bé que gent tan diferent es posi d’acord”, ha considerat. En una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’, Rufián ha valorat el reconeixement del Parlament europeu a Oriol Junqueras com a eurodiputat i ha avisat que el seu empresonament “cada dia s’assembla més a un segrest”. “Serà molt difícil d’explicar això en un futur”, ha dit el líder d’ERC, que ha titllat de “barbaritat jurídica” l’actitud de l’Estat.

A l’entrevista, Rufián també ha carregat durament contra el PP, Vox i Cs i ha assegurat que Espanya mereix “una dreta decent, democràtica i homologable a les dretes europees. Ha considerat que els partits de la dreta estan dient “autèntiques burrades i barbaritats” i ha lamentat que la seva actitud “deixa molt a desitjar”. “Tant de bo tornin al camí democràtic, perquè el que hem vist és una cosa molt poc democràtica”, ha explicat.

Publicitat

En aquest sentit, ha afirmat que les dretes estan fent-se “la competència” per veure qui és “el més gamberro de la classe” i ha ironitzat que el PP i el seu líder, Pablo Casado, “està a un pas de proclamar-se president legítim d’Espanya i Venezuela”. Rufián també ha lamentat que s’estigui pressionant als partits favorables a la investidura per canviar els seus vots.

Et pot interessar  Ultimàtum d'Aragonès a Sánchez: no hi haurà acords aquesta legislatura si no negocia el finançament singular
Publicitat

Opinió

Minut a Minut