Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Rufián s’obre a estudiar els pressupostos de l’Estat, però avisa que “el vot d’ERC se sua”

El portaveu dels republicans critica que l’acord del Gobierno “més progressista” deixi fora la llei d’habitatge

Redacció 04/10/2022
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, a la sessió de control Data de publicació: dimecres 22 de juny del 2022, 09:57 Localització: Madrid Autor: Congrés dels Diputats

El portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, s’ha obert a estudiar els pressupostos generals de l’Estat de 2023, després que el PSOE i Podemos hagin arribat a un acord. Tanmateix, ha avisat que “el vot d’ERC se sua”.

Rufián ha dit que els republicans estudiaran el projecte de comptes públics, però ha remarcat que el govern espanyol sap “perfectament quines són les intencions” d’ERC. “Que s’estalviïn el pressing”, ha dit. Rufián ha explicat que cap dels dos partits li ha trucat per explicar el contingut de l’acord i ha subratllat que és una “mala manera de començar a negociar”. “No podem valorar quelcom que no coneixem”, ha afirmat.

Desjudicialització i llei de l’habitatge

La setmana passada, fonts republicanes van apuntar que la negociació dels pressupostos es vincularia amb avenços en l’agenda antirepressiva. A més, Rufián ha criticat que l’acord del Gobierno deixi fora la llei d’habitatge. “Per a nosaltres la llei d’habitatge és importantíssima”, ha remarcat, tot advertint que “cadascú sap qui és qui i el que vol”.

Paral·lelament, segons ha pogut saber l’Ara, s’espera que aquest dissabte s’oficialitzi la candidatura del republicà per l’alcaldia de Santa Coloma.