Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Rufián avisa que s’acosta el cicle electoral “més important de la història recent”

“Ens enfrontem als mateixos que fa vuitanta anys ens van robar els drets i un país”

|

- Publicitat -

Gabriel Rufián, diputat al Congrés i número 2 d’ERC a les eleccions del 28-A, adverteix que si el PSC guanya a Catalunya també ho farà Ciutadans. Rufián ha advertit que hi ha dos fronts “nocius”, però matisa que el de la dreta espanyola -PP, Vox i Cs- és “fictici” perquè, en la seva opinió, no suma, mentre que el front preocupant que suposa un “perill real” és el de PSOE i Cs. A partir d’aquí, Rufián situa ERC com una formació decisiva per impedir-ho. El republicà fet aquestes declaracions aquest dissabte al migdia durant un acte de precampanya d’ERC a Vilanova i la Geltrú. Les seves primeres paraules s’han dirigit a Vox, amb motiu de la manifestació a Barcelona convocada per la formació d’ultradreta. “Com ja us van dir els nostres avis fa vuitanta anys enrere, ens tindreu enfront, feixistes!”.

Segons Rufián, s’acosta el cicle electoral “més important de la història recent”. “Ens enfrontem als mateixos que fa vuitanta anys ens van robar els drets i un país”, ha dit. “I convé ser més que un partit”, ha afegit. A partir d’aquí, ha advertit que vénen “temps obscurs” en què “dir la veritat” i” plantar cara” es pagarà car, però que la formació ho seguirà fent, “tingui el cost que tingui”.

Publicitat

“Cal ser dic de contenció, muralles i fronts contra el feixisme que campa al seu aire, no sols pels carrers de Barcelona -en referència a Vox- sinó també en platós de televisió”, ha etzibat Rufián. En aquest sentit, el republicà també ha carregat contra el ministre Josep Borrell, el qual ha descrit com un “hooligan de Societat Civil Catalana que s’aixeca davant de periodistes incòmodes”.

Rufián ha anat desgranant el que considera tot un seguit de fets “terriblement anòmals” que es donen a l’Estat, sobretot en relació al judici al procés i les altes instàncies judicials. Finalment, s’ha referit a les dues cares que pot oferir el PSOE en relació al 28-A: dialogant, però que, segons ell, només es donarà si el partit es troba “dèbil”, o aliat de la dreta, que es donarà si està “fort”.

El candidat republicà, acompanyat de Carolina Telechea, ha fet aquestes declaracions durant l’acte de precampanya a Vilanova i la Geltru per presentar Olga Arnau com a candidata a l’alcaldia per ERC, davant més de 300 persones. L’acte s’ha iniciat amb la lectura d’una carta d’Oriol Jonqueras, en la qual ha demanat a la formació “cohesió com a grup humà i intel·ligència política”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut