Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 452
La República

Puigdemont diu que el Consell per la República s’activarà quan tingui 1 milió d’inscrits

El president legítim, Carles Puigdemont, exiliat a Bèlgica, ha estat entrevistat pel diari alemany i danès Nord Schleswiger. Entre moltes altres qüestions, Puigdemont parla sobre com serà el Consell per la […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 07/11/2018

El president legítim, Carles Puigdemont, exiliat a Bèlgica, ha estat entrevistat pel diari alemany i danès Nord Schleswiger.

Entre moltes altres qüestions, Puigdemont parla sobre com serà el Consell per la República. El president legítim explica que “no serà una institució pública” i, per tant, “les coses que no es poden fer a Catalunya es faran fora del país per aconseguir la independència”. Sobre els detalls del desplegametn del Consell, Puigdemont explica que “en una primera fase, només tindrà membres del Parlament i la segona fase serà presentada i explicada en una àmplia reunió de representants elegits a Bèlgica el 8 de desembre”.

El polític gironí però, desvetlla una dada si més no difícil d’assolir: “una vegada el Consell compti amb el suport d’un milió de persones, s’activarà”. Cal recordar que inscriure’s-hi costa 10 euros.

Sobre el Consell, Puigdemont narra que “estarà format per 100 ciutadans: un 25% parlamentaris, un altre 25% del món local, un altre 25% ciutadans de les organitzacions socials i l’últim 25% seran ciutadà de tot el món”. És a dir, no necessàrament catalanes ja que segons el president “moltes persones han expressat el seu interès per conèixer el nostre nou model democràtic, que prové dels ciutadans comuns, per promoure-lo”.

Relacionats