Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Primeres reaccions crítiques davant del nou acord del català a l’escola

USTEC-STEs reitera que l’acord és “una presa de pèl” i Guanyem per Catalunya el titlla de “vergonya”

Redacció 24/05/2022
Pla general de la capçalera de la manifestació en contra de l'aplicació per ordre judicial del 25% de llengua castellana en una classe de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar, el 10 de desembre de 2021

Associacions, entitats educatives i partits han reaccionat a l’acord que ERC, Junts, PSC i comuns han tancat avui per a respondre a la sentència del 25% de castellà del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Des d’un primer moment la CUP se’n va desmarcar, perquè considera que potencia el castellà; ja que, al cap i a la fi, la llengua curricular s’acaba convertint amb llengua vehicular: “un concepte que interpreten que implica reconèixer el caràcter del castellà com a llengua d’aprenentatge a l’ensenyament”. En aquest sentit, denuncia en una piulada que “no pot ser un bon acord” i argumenten que “no és un bon pacte si introdueix el castellà com a llengua vehicular”.

La portaveu del sindicat educatiu USTEC-STEs, Iolanda Segura, reitera que l’acord és “una presa de pèl”. “Va en la mateixa línia que la modificació de la proposta de llei, però continua parlant de castellà”, lamenta.

Guanyem per Catalunya qualifica de “vergonya” l’acord perquè “no té el suport de la comunitat educativa, reconeix per primera vegada el castellà com a llengua d’ensenyament i aposta per la segregació entre escoles, en contra de la immersió”.