Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Òmnium acusa Sánchez de “menysprear” les demandes del grup de treball de la ONU sobre els polítics presos

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha exigit aquest dimecres al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que deixi de “menysprear” les demandes del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU que reclama l’alliberament immediat dels polítics presos. L’entitat ha criticat que hagi finalitzat el termini de sis mesos que va fixar l’estament internacional perquè l’Estat informés sobre si s’havien escoltat les seves recomanacions d’alliberar Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Oriol Juqueras, que se’ls indemnitzés i s’investigués la violació de drets humans i fonamentals. “Espanya se situa al nivell de països de dubtosa qualitat democràtica quan fa cas omís a les peticions d’organismes internacionals de drets humans”, ha denunciat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Des de la presó de Lledoners, Cuixart ha lamentat que el govern espanyol “no escolti” els organismes internacionals de referència en drets humans, i que tampoc “no hagi mostrat interès en allò que diu Amnistia Internacional que s’han oposat a l’empresonament”. “Sis mesos després, el govern espanyol ni ens ha posat en llibertat ni ha reparat el dany causat, com demanava Nacions Unides davant d’una presó injustificada”, ha criticat Cuixart.

Publicitat

En aquest sentit, el número 1 d’Òmnium ha dit que els Estats tenen “l’obligació moral de complir amb les resolucions de l’ONU, sobretot si són tan dures com la que es va donar a conèixer el maig passat.” Així ha destacat que el govern espanyol “incompleix” la Declaració Universal de Drets Humans i “atempta contra els drets que afecten el conjunt de la ciutadania”. “Cal que Espanya abandoni aquesta deriva antidemocràtica”, ha expressat Cuixart.

Et pot interessar  Sánchez accepta modificar la llei d'amnistia per donar "més garanties" a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut