Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Montero defensa ara que “amb la ultradreta no es competeix, a la ultradreta se la combat”

|

- Publicitat -

Que els polítics cada vegada estan més guiats per les estadístiques és una obvietat. No obstant això, resulta força evident que la cultura de la política espanyola té vies de millora quan els partits estan disposats a canviar la seva estratègia política per mantenir el seu seient.

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha explicat que l’objectiu serà “Que Vox no formi part de cap govern d’Espanya i, per evitar-ho, pararem la mà al PP si és necessari”.

Publicitat

Aquestes afirmacions, a més de deixar clar que les diferències entre el PSOE i el PP són cada vegada més minses, fan el joc a l’extrema dreta. És a dir, els mostren, davant de l’opinió pública, com un partit que pot governar, en comptes de plantejar que tots els partits demòcrates haurien de negar-se a pactar amb ells.

Els socialistes han fet ara les afirmacions que l’esquerra al Congreso declara des de fa mesos. Així doncs, les paraules de Montero de: “amb la ultradreta no es competeix, a la ultradreta se la combat” són algunes de les declaracions que s’han sentit a bastament a la cambra baixa espanyola de la boca d’altres partits i als quals el PSOE havia ignorat completament.

No obstant això, els socialistes davant la tendència a l’alça de la dreta i l’extrema dreta volen començar a construir ponts amb el PP, per si en el futur els calgués pactar. També és possible que Montero fes aquestes afirmacions per dividir el PP entre els dretans més moderats i els dretans extremistes i així dilapidar el PP a favor de Vox.

Les afirmacions de la ministra d’Hisenda, però, no han tingut gaire credibilitat, ja que gràcies a l’abstenció de Vox, van aconseguir sortir-se amb la seva i no complir amb els compromisos establerts amb Catalunya, pel que fa a fons europeus. Per tant, s’han beneficiat d’aquest partit polític.

Et pot interessar  Illa afirma que Sánchez està d'acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l'independentisme

De manera que, és possible que el partit ultradretà jugui un paper molt similar al que juga el PP en l’actualitat: és aquell dolent al qual el PSOE es vol oposar, però de qui accepta que plantegi assumptes que els socialistes no rebaten.

En definitiva, sembla que, a ulls del PSOE, és el policia dolent, que tot policia bo necessita per poder fer la seva feina.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut