Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Marca España: Es demostra com l’Estat va vulnerar els drets dels infants marroquins l’agost del 2021

L’Administració va posar en perill el dret a la vida i a la integritat física i moral dels menors

Redacció 30/06/2022
El president espanyol, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció a l'inici de la cimera de l'OTAN a Madrid. L'OTAN ha posat al revés l'escut a la bandera espanyola. Data de publicació: dimecres 29 de juny del 2022, 12:35 Localització: Madrid Autor: OTAN

El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) ratifica que Espanya va vulnerar els drets fonamentals dels nens repatriats al Marroc l’agost del 2021.

De fet, així ja ho deixava palès la sentència Jutjat Contenciós Administratiu va dictar el passat mes de febrer, però davant la decisió, Ceuta i la Delegació de Govern van interposar un recurs, però els magistrats l’han desestimat i d’aquesta forma es reafirma que l’Administració va violar l’article 15 de la Constitució espanyola.

Segons estableix la Carta magna, “tots tenen dret a la vida i a la integritat física i moral, sense que, en cap cas, puguin ser sotmesos a tortura ni a penes o tractes inhumans o degradants”. Així mateix, el TSJA recorda en la sentència que posar en perill aquest dret és suficient per infringir-ho.

Cal recordar que l’Administració va repatriar els nens sense conèixer amb certesa la seva identitat ni garantir les implicacions que els hauria de tornar.