Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

L’extrema dreta vol imposar el 25% de castellà a la força i intenta infondre por amb una possible querella

El president de Vox diu que “l’actitud mafiosa del separatisme” té la “col·laboració inestimable del senyor Illa”

Agències 29/03/2022
El president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, gesticulant des de la sala de premsa del Parlament el 14 de desembre del 2021

El president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha comunicat en una roda de premsa al Parlament que el seu partit ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el “compliment forçós” de la sentència que imposa el 25% de castellà a l’escola.

El partit d’extrema dreta també ha sol·licitat “el requeriment personal dels directors dels centres educatius que no compleixin la sentència” i Garriga avisa que si no es compleix el percentatge de castellà, “sol·licitarà les multes i valorarà interposar una querella per desobediència”.

Garriga ha dit que la “impunitat del separatisme s’ha acabat amb Vox” després de comunicar la sol·licitud d’execució forçosa de la sentència. “Hem sol·licitat que es compleixi de manera forçosa, després anirem pels responsables de vulnerar els drets dels nostres fills”, ha afegit.

El líder de Vox també ha criticat el president del PSC-Units, Salvador Illa, a qui acusa de col·laborar amb l’independentisme per l’acord sobre el català signat amb ERC, JxCat i En Comú Podem. Així, ha dit que “l’actitud mafiosa del separatisme” té la “col·laboració inestimable del senyor Illa”.

Coincidència amb Cs

La sol·licitud de Vox al TSJC s’ha produït un dia després que Ciudadanos hagi denunciat Cambray i quatre càrrecs més d’Educació per l’incompliment de la sentència que obliga els centres educatius a impartir un 25% de les classes en castellà.