Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’Estat hauria espiat les ordes que dóna Junqueras des de la presó

|

- Publicitat -

Nous documents destapats per eldario.es evidencien la guerra bruta de les clavegueres de l’Estat contra Catalunya. Tot s’hi val per a salvaguardar la unitat d’Espanya i aquest és el sentit d’Estat que li manca a Catalunya.

El diari citat exposa fins a 7 nous folis on es demostra l’espionatge il·legal fet per part del Gobierno a la Generalitat i, fins i tot, a presos com Oriol Junqueras.

Publicitat

El Ministeri d’Afers Exteriors en mans de Josep Borrell va tenir accés a informació reservada que els delegats de la Generalitat intercanviaven amb la Conselleria d’Exteriors. Els afectats asseguren que els seus correus han estat intervinguts i el Gobierno es limita a negar qualsevol “espionatge” sense més explicacions, segons el diari citat.

Els folis amb la informació confiscada no van signats ni porten cap identificació o segell, i han aparegut barrejats amb la documentació que l’Advocacia de l’Estat ha aportat a la causa per al tancament de les delegacions de la Generalitat a l’exterior.

En aquestes notes anònimes s’informa de les instruccions d’Oriol Junqueras des de la presó que ningú no podia saber si no era a través d’un sistema d’espionatge il·legal. També detallen altres directrius fetes des de la Conselleria d’Alfred Bosch remesa només als delegats. Els documents d’espionatge s’anomenen “Puntos de Situación” i contenen informació privada.

Així doncs, aquesta és l’única manera que el Gobierno va poder saber que Junqueras havia donat instruccions perquè les delegacions a l’estranger contactessin amb les congregacions eclesiàstiques locals per sensibilitzar-les amb el procés sobiranista o com va descobrir que la Conselleria d’Acció Exterior havia impartit instruccions al seu delegat a Londres perquè iniciés contactes amb Amnistia Internacional i la primera ministra escocesa.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’

Els afectats expliquen al mitjà citat que no hi ha dubte que han estat intervinguts, fet que consideren que els seus drets constitucionals han estat vulnerats, ja que es necessita una ordre judicial.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut