Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

L’Estat aconsegueix el que vol amb la jugada de la JEC a Torra: Primeres picabaralles entre ERC i JxCat

La decisió del Parlament sobre l’acta del president Torra comença a enfrontar l’independentisme fent guanyador l’unionisme

Redacció
Redacció 24/01/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, abraçant el president del Parlament, Roger Torrent. 4 de gener del 2020.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut sortir en defensa del president del Parlament, Roger Torrent, després que la Junta Electoral Central (JEC) l’hagi requerit perquè apliqui la suspensió de l’escó al cap de l’executiu, i que polítics de PP i Cs l’hagin posat en el punt de mira per intentar que Torra deixi de ser diputat i president. Així, en un comunicat, denuncia “les pressions a les quals es pretén sotmetre Torrent i altres membres de la cambra que defensen la sobirania del Parlament”. “Està arribant a límits insostenibles i incompatibles amb l’ordenament jurídic en general i, específicament, amb el Codi Penal”, avisa.

Lluny d’entomar-ho com una defensa, sectors d’ERC han cregut que això era passar-li la pilota de la decisió al president del Parlament i han començat a ploure tuits en aquesta direcció. D’altra banda, sectors de JxCat han volgut començar i han començat a fer evident la desunió independentista en hores tan greus com les que vivim.

Relacionats