Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’endemà de l’aprovació dels pressupostos, el TS anul·la el tercer grau als presos polítics

|

- Publicitat -

Ni 24 hores després que l’Estat hagi aprovat els pressupostos amb els vots d’ERC i PDeCat, el Tribunal Suprem ha anul·lat el tercer grau dels nou polítics polítics empresonats per l’1-O en considerar-lo “prematur”. La decisió afecta especialment l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, que mantenien el tercer grau a l’espera de la decisió final del Suprem, mentre que els set presos de Lledoners ja el tenien suspès cautelarment, i ara el tenen anul·lat del tot. Els magistrats també els deneguen l’aplicació de l’article 100.2, que els permetia sortir alguns dies tot i estar en segon grau, per la seva “falta de connexió amb un procés de reinserció”.

Una decisió que evidencia encara més que aquesta sentència és una venjança i que, malgrat que els presos polítics compleixen tots els requisits per a gaudir del tercer grau, la justícia espanyola i l’Estat repressor els vol veure sotmesos i perpetuar l’escarni.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut