Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La Generalitat exigeix al Gobierno el “cessament immediat” del cap de la Guardia Civil a Catalunya

|

- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya ha enviat una carta avui mateix al Gobierno espanyol on exigeix el “cessament immediat” del cap de la Guardia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, després de les seves polèmiques declaracions sobre el paper de la Guardia Civil i els Mossos en l’acte amb motiu de la celebració de la patrona de la benemèrita, al qual van assistir les principals autoritats i comandaments del Departament d’Interior i de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Unes paraules que van trencar el paper neutral que ha d’emprar una persona uniformada i que van demostrar la parcialitat de la policia espanyola.

Publicitat

La consellera Meritxell Budó es dirigeix a la vicepresidenta Carmen Calvo per expressar “el nostre profund malestar i absolut rebuig a les desafortunades declaracions que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya”

La Generalitat explica que “els catalans n’esperen una professionalitat i neutralitat fora de qualsevol dubte en el marc de les seves competències, i un respecte absolut envers els seus homòlegs del cos de Mossos d’Esquadra” i assegura que “la seva actuació d’ahir, absolutament fora de lloc, tindrà efectes a llarg termini i soscava la relació de col·laboració entre ambdós cossos policials”.

El govern català recrimina que “no correspon al màxim comandament d’un cos policial fer declaracions amb contingut polític”.

A més, exigeix a Moncloa que “emprengui les accions oportunes davant l’ofensa i el greuge ocasionats, així com el cessament immediat de l’actual responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya”.

Pel consistori català, les paraules de Garrido “han estat tota una provocació” i per acabar, asseguren “les accions com les d’ahir recorden a uns temps passats”, és a dir, franquistes.

Et pot interessar  Desmantellen la cúpula dels Latin Kings a Catalunya, amb seu a Reus i l’àrea metropolitana

Publicitat

Opinió

Minut a Minut