Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

La Generalitat exigeix al Gobierno el “cessament immediat” del cap de la Guardia Civil a Catalunya

El Govern català titlla les declaracions de franquistes i les defineix com “una provocació”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/10/2019
Imatge del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, durant la seva intervenció a l'acte de celebració de la patrona del cos aquest 9 d'octubre de 2019. (Horitzontal)

La Generalitat de Catalunya ha enviat una carta avui mateix al Gobierno espanyol on exigeix el “cessament immediat” del cap de la Guardia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, després de les seves polèmiques declaracions sobre el paper de la Guardia Civil i els Mossos en l’acte amb motiu de la celebració de la patrona de la benemèrita, al qual van assistir les principals autoritats i comandaments del Departament d’Interior i de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Unes paraules que van trencar el paper neutral que ha d’emprar una persona uniformada i que van demostrar la parcialitat de la policia espanyola.

La consellera Meritxell Budó es dirigeix a la vicepresidenta Carmen Calvo per expressar “el nostre profund malestar i absolut rebuig a les desafortunades declaracions que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya”

La Generalitat explica que “els catalans n’esperen una professionalitat i neutralitat fora de qualsevol dubte en el marc de les seves competències, i un respecte absolut envers els seus homòlegs del cos de Mossos d’Esquadra” i assegura que “la seva actuació d’ahir, absolutament fora de lloc, tindrà efectes a llarg termini i soscava la relació de col·laboració entre ambdós cossos policials”.

El govern català recrimina que “no correspon al màxim comandament d’un cos policial fer declaracions amb contingut polític”.

A més, exigeix a Moncloa que “emprengui les accions oportunes davant l’ofensa i el greuge ocasionats, així com el cessament immediat de l’actual responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya”.

Pel consistori català, les paraules de Garrido “han estat tota una provocació” i per acabar, asseguren “les accions com les d’ahir recorden a uns temps passats”, és a dir, franquistes.

Relacionats