Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

La Generalitat deixa plantat a Felip VI en el lliurament de despatxos de nous sergents al Pallars Jussà

El monarca espanyol com si estiguéssim a l’edat mitjana ha presidit aquest dimarts el lliurament de despatxos als nous sergents de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn

Redacció 05/07/2022
El monarca espanyol al lliurament de despatxos als nous sergents de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn

El Govern passa olímpicament de la Casa Reial i així ha quedat demostrat en la plantada que li ha fet avui a Felip VI. El monarca espanyol ha presidit aquest dimarts el lliurament de despatxos als nous sergents de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, ubicat al Pallars Jussà.

Tot i que la commemoració s’ha celebrat a Catalunya, no s’ha presentat cap representant del Govern, tot i que sí que hi ha assistit l’intendent en cap de la regió Pirineu Occidental dels Mossos, Daniel Pérez. A més, també hi han participat, a delegada del Gobierno a Catalunya, Maria Eugènia Gay i el subdelegat a Lleida, José Crespín, i l’alcalde de Talarn, Àlex García.

En total hi han participat 496 sergents, amb una importància abismal de gènere: 462 homes i 34 dones. Pel que fa a la procedència dels soldats; 151 són d’Andalusia, 56 de Madrid, 40 de Castella i Lleó, 33 del País Valencià, 30 d’Aragó i 27 d’Extremadura, entre altres procedències de l’Estat espanyol. De Catalunya han recollit el certificat de sotsoficial 16 soldats i de l’estranger han rebut el despatx un total de 36 militars.

Per primera vegada, amb l’assistència del Rei, la Generalitat no ha obsequiat el número u de la promoció. Cal recordar que és el primer acte públic d’entrega de despatxos des de l’esclat de la pandèmia.