Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP titlla de “projectes lacrimògens” els discursos de JxCat i ERC basats en els presos

|

- Publicitat -

La CUP ha aprovat la proposta política amb què vol concórrer a les eleccions previstes per al 14 de febrer. El document defensa l’autodeterminació i l’amnistia com a elements clau de resolució del conflicte polític amb l’Estat però deplora els “projectes lacrimògens” de JxCat i ERC, basats en els presos independentistes com a “únic argument”. “Han estat els màxims responsables de la desacreditació del projecte independentista, caricaturitzant-lo”, afirma. La CUP planteja la participació activa en “totes les manifestacions de la lluita de classes” per tal d’incrementar el suport a la independència de Catalunya: “Només així aconseguirem acumular una massa crítica suficient, organitzada i conscient per assolir i defensar la plena sobirania”.

Davant del que consideren “tergiversació” del discurs independentista per part de JxCat i ERC, a qui acusa de “fer sentimentalisme i brandar la bandera dels presos polítics”, la CUP vol “evidenciar que la independència només es vertebrarà des de baix” i “no pot ser la solució màgica proposada per un líder messiànic”. D’aquí que proposin superar els marcs constitucionals combinant “desobediència institucional, lluita al carrer i poder popular”.

Publicitat

La desobediència institucional passaria per aprovar, des del Parlament, normes socials encara que sobrepassin les competències de la Generalitat, com fer efectiu el dret a l’Habitatge, una renda bàsica universal, prohibir els expedients de regulació d’ocupació –temporals o no– i prenent “mesures contundents” contra la pobresa energètica. Així mateix, s’emplacen a crear una banca pública i una reforma fiscal que redueixi l’IVA dels béns bàsics i augmenti el dels de luxe, gravi la riquesa i incrementi progressivament l’IRPF: un 1% més a les rendes de més de 60.000 euros; el 2,5% més a les de més de 90.000; el 4% més a les superiors a 120.000; el 5,5% més a les de més de 150.000, i per a les superiors als 600.000 euros un increment del 10%. A més, volen nacionalitzar els sectors essencials i estratègics del país, com els serveis públics concessionats.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut