Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La CUP no veu coherent que el Govern “fracassat” vulgui Pressupostos i després eleccions

Natàlia Sànchez rebutja la visió “apocalíptica” d’una no-aprovació dels nous comptes de la Generalitat

Avatar
Agències 29/01/2020
Els diputats de la CUP Carles Riera, Maria Sirvent, Natàlia Sànchez i Vidal Aragonès en roda de premsa. Imatge del 29 de gener de 2020. (Horitzontal)

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha retret al president de la Generalitat, Quim Torra, que vulgui mantenir la legislatura fins que s’aprovin els pressupostos de l’any 2020, que ha considerat “fracassats”. En una roda de premsa aquest dimecres al costat dels altres tres diputats de la CUP –Carles Riera, Maria Sirvent i Vidal Aragonés–, ha qüestionat que JxCat, ERC i els comuns aprovin “una estratègia governamental sense Govern que pugui executar-ho”. “Si tenim un Govern fracassat, què ens està portant a aprovar uns pressupostos d’un Govern fracassat?”, ha preguntat.

Aquesta ha estat la resposta de la CUP a l’anunci que Torra ha fet avui al migdia, en què ha anunciat que convocarà eleccions un cop s’aprovin els comptes del a Generalitat pel “deteriorament de la confiança mútua” entre JxCat i ERC. Sànchez ha insistit que si el president “dóna per culminada aquesta legislatura” i exposa públicament “la manca de confiança i lleialtat” dels seus socis, “no és coherent que un Govern fracassat busqui l’aprovació d’uns pressupostos que han de ser la seva eina per governar”.

Així mateix, ha rebutjat la “visió apocalíptica” que planteja el Govern en cas que no s’aprovessin els comptes del 2020. “Els pressupostos no són una eina neutra; són una eina política que representa amb números l’obra d’aquest Govern”, ha sostingut, i ha qüestionat que s’hagin d’aprovar “si avui el president de la Generalitat ha dit que ha fracassat i ha culminat”.