Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La CUP avisa que la taula de diàleg suposa “tirar pilotes endavant” perquè no hi ha voluntat de resoldre el conflicte

|

- Publicitat -

La CUP-CC ha avisat que la taula de diàleg entre governs, que s’ha de constituir dimecres, no és més que “una fórmula per a tirar la pilota endavant” que persegueix “tornar a l’estabilitat”. En una roda de premsa al Parlament, la diputada Maria Sirvent ha insistit que qualsevol negociació ha d’incloure el reconeixement del dret d’autodeterminació i l’amnistia i que, per tant, la taula no portarà a un escenari que aconsegueixi el final de la repressió. “Es busca un reencaix a Espanya? Un model de finançament? Aquests no són els objectius que ens han portat a patir aquesta repressió”, ha reblat. Els anticapitalistes també han criticat que la taula s’està fent servir com una “arma llancívola en ple escenari preelectoral”.

La CUP creu que la taula de diàleg vol “retornar a l’estabilitat” i això els “preocupa”, després de les persones “represaliades” que hi ha hagut a Catalunya. Segons la seva opinió, la majoria de taules “no han resolt els conflictes”. De totes maneres, ha dit que des de la seva formació sempre han participat dels espais on se’ls ha convocat perquè volen “participar de qualsevol oportunitat de generar un diàleg sincer” que ara no veuen.

Publicitat

Després que el president del Govern, Quim Torra, proposés la setmana passada a la CUP i a les entitats independentistes ser a la taula de diàleg -i que aquestes ho rebutgessin-, Sirvent ha explicat que des de la CUP no han deixat de posar la seva proposta política damunt la taula en qualsevol reunió que se’ls ha convocat. Amb tot, creuen que aquesta taula no portarà a la fi de la repressió.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

Finalment, els anticapitalistes han carregat que els pressupostos tenen una “centralitat austericida” i que “prioritzen el pagament del deute”, mentre que des de les seves files en demanen la suspensió per a prioritzar les necessitats socials. Per tot plegat, reiteren que cal una auditoria per a determinar quina part del deute ha estat “il·legítim”.

“Veiem com es legitima la part més forta, l’Estat espanyol, que es resisteix a resoldre el conflicte mitjançant un referèndum validar, i com la part més dèbil acaba amb una posició en què els seus drets no són garantits”, ha argumentat.

En la roda de premsa, Sirvent també ha denunciat que van demanar actuacions de la inspecció de treball en relació a l’explosió mortal a IQOXE i que se’ls ha negat. Per això ha explicat que activaran “tots els mecanismes oportuns” per a accedir a aquesta informació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut