Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP acusa el Govern de bescanviar els pressupostos per l’estabilitat a l’Estat i a Barcelona

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Maria Rovira ha acusat el Govern de bescanviar els pressupostos per al 2020 per l’estabilitat del règim i la supervivència de l’executiu. En roda de premsa des del Parlament, Rovira ha lamentat que l’actual full de ruta de l’executiu català es basi en l’estabilitat a l’Estat, a Barcelona i a Catalunya. “Fa temps que el Govern ha triat aliats”, ha dit en referència als socialistes i als comuns. A més, segons Rovira, els comptes pactats amb CatECP “consoliden” les retallades i les privatitzacions del tripartit i del govern d’Artur Mas. A més, considera que no és real dir que suposen un augment de la despesa de 3.000 MEUR perquè aquesta xifra és respecte als comptes del 2017 i ha subratllat que respecte als del 2019 representen un increment de 1.300 MEUR.

Segons Rovira, hi ha hagut una “operació de propaganda política” amb els pressupostos sense donar informació contrastada. En aquest sentit, ha lamentat que al llarg del procés de negociació la CUP no ha hagi rebut la informació que requeria.

Publicitat

Per a la diputada, no és cert dir que els pressupostos per al 2020 recuperen els nivells de despesa previs a la crisi perquè, segons ha dit, els comptes del 2018 ja els recuperava. A més, ha subratllat que les necessitats de despesa del 2010 no són les mateixes que les del 2020. “Dir que es reverteixen les retallades no respon a la realitat”, ha conclòs.

Pel que fa al fet que el govern espanyol s’hagi obert a modificar la sedició a la reforma del Codi Penal, la CUP ha considerat que es tracta d’un “intent de seguir criminalitzant aquells que van defensar l’exercici del dret a l’autodeterminació” i ha afegit que no és una fórmula per resoldre el conflicte ni per respectar el dret a l’autodeterminació.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut