Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La candidatura de Junqueras i Rovira per liderar ERC registra 250 avals menys que fa 4 anys

|

- Publicitat -

La candidatura que encapçalen Oriol Junqueras i Marta Rovira per revalidar el lideratge d’ERC amb la direcció que proposen no tindrà opositors al congrés que els republicans celebraran al setembre. La proposta que aposta per seguir amb Junqueras i Rovira a la presidència i la secretaria general, i que col·loca Pere Aragonès i Marta Vilalta com a coordinador nacional i adjunta a la secretaria general per portar el dia a dia del partit, ha aconseguit registrar un total de 1.350 avals, uns 250 menys que fa quatre anys, quan es van superar els 1.600. Un cop acabat el termini de presentació de candidatures aquest dimarts a les 14.00 hores, a més, la seva ha estat l’única candidatura en presentar-se a l’executiva, també com en l’ultima ocasió.

En declaracions a l’ACN, l’actual portaveu i candidata a la secretaria general d’adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha remarcat que la candidatura que amb quasi total seguretat acabarà dirigint el partit respon al “context de repressió”. “Quan s’han volgut liquidar els lideratges d’ERC i de l’independentisme, hem de seguir més compromesos que mai i seguir passos endavant per evidenciar que la repressió no serveix per aturar ERC”, ha dit, tot afegint que l’executiva que proposen “vol tenir aquest compromís publicà més renovat que mai”. “És el compromís republicà de sempre, basat en valors republicans de justícia social, igualtat d’oportunitats i justícia econòmica; amb el compromís per arribar a consolidar la república i la independència del país”, comenta Vilalta, tot considerant que aquests apunts “estan més vigents que mai” en una Esquerra liderada per aquesta executiva. Segons Vilalta, es presenten “amb ganes de seguir fent aquests passos endavant malgrat la repressió, les amenaces i els reptes que hi ha per endavant”.

Publicitat
Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"

La ponència política, a debat

Al congrés previst pel 30 de novembre també es debat la ponència política del partit i aquí sí que es poden produir modificacions al text oficialista. Tot apunta que es viurà un intens debat per a aprovar el redactat final degut a les discrepàncies de les bases del partit amb la deriva de la direcció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut