Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Junqueras creu que fixar línies vermelles pot facilitar el tripartit d’extrema dreta

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha enviat una carta dirigida a la militància el dia que comença la campanya electoral. Primer, fa un repàs a la seva trajectòria política per […]

Redacció
Redacció 11/04/2019
Una pancarta que porta escrit 'Free' amb la cara d'Oriol Junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha enviat una carta dirigida a la militància el dia que comença la campanya electoral.

Primer, fa un repàs a la seva trajectòria política per remarcar que ell és independentista en un context on ERC ha fet un gir substancial respecte l’1-O i l’argumentari sobiranista: “porto tota la vida treballant per la llibertat del meu país” i escriu que “crec que no hi ha ningú més independentista que jo i el partit que tinc l’honor de dirigir, potser hi ha gent que ho és tant com nosaltres, però no més”.

El pres polític creu que és un “error” fixar línies vermelles en els pactes postelectorals del 28-A perquè “a l’hora de la veritat es converteixen en un xec en blanc per a un govern tripartit d’extrema dreta”. En el president d’ERC també avisa que ningú ha de reglar xecs en blanc al PSOE “que actuïn com a línies vermelles per a una veritable democràcia que passa per un referèndum inevitable”.

Junqueras es dirigeix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per preguntar-li si després del 28-A “treballarà per una solució o continuarà empresonant idees i la democràcia”. Finalment, anima els independentistes a guanyar per primera vegada a la història unes eleccions espanyoles.