Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Jaume Asens sobre el recurs de Puigdemont contra Torrent: “és impecable des del punt de vista jurídic”

El tercer tinent d’alcalde Barcelona i advocat Jaume Asens, ha estat entrevistat avui al programa de Toni Clapés ‘Versió Rac1’. Entre altres coses, ha parlat sobre la diferència d’estratègies de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 22/01/2019

El tercer tinent d’alcalde Barcelona i advocat Jaume Asens, ha estat entrevistat avui al programa de Toni Clapés ‘Versió Rac1’. Entre altres coses, ha parlat sobre la diferència d’estratègies de les defenses dels polítics independentistes i ha volgut treure ferro “passa en tots els judicis”.

Però el més interessant de tot ha estat quan s’ha pronunciat sobre la decisió de Carles Puigdemont de denunciar la Mesa del Parlament: “És un recurs que xoca políticament però és impecable des del punt de vista jurídic. La pretensió de Puigdemont és sòlida” ha assegurat. La defensa del president legítim ha explicat que era el pas necessari per acudir al Tribunal de Drets Humans Europeu d’Estrasburg i que el president del Parlament, Roger Torrent, estava al corrent de la situació.

Asens també ha negat que el fet que hi hagi polítics a l’exili tingui repercussions en la presó d’altres: “És un enfocament erroni intentar fer responsables els polítics que estan a l’exili de la presó dels altres. Cadascú és responsable dels seus actes” i ha recordat que amb l’actuació de la justícia europea “s’ha posat en evidència que els presos són presos polítics i que en un altre país serien lliures. Ho diu la sentència del suprem alemany”.