Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Illa fa el préssec replicant que la plantada a Raquel Sánchez és “per sectarisme”

|

- Publicitat -

El líder del PSC, Salvador Illa, ha tornat a llençar retrets contra el president, Pere Aragonès, i ha afirmat que el Govern “no va ni anirà”. “Volem una Catalunya de lamentacions o de solucions? Volem una Catalunya complaent o més autoexigent i que reconegui errors, també?”, s’ha preguntat en el seu discurs durant la reunió del Consell Nacional. Per això, ha exigit a l’executiu d’Aragonès “una actitud més oberta” i de “voler solucionar problemes”.

El socialista ha defensat l’executiu espanyol i ha recordat que no té la culpa que “faci dues setmanes que a 30 municipis de les Garrigues no hi hagi aigua”. Així mateix, ha tornat a treure ferro a l’espoli espanyol i s’ha queixat que el Govern denunciï el baix compliment d’inversions, però alhora deixi plantada “per sectarisme” la ministra Raquel Sánchez. “Aquesta és l’actitud per a solucionar problemes?”, ha qüestionat.

Publicitat

Com ja va fer dissabte, Illa ha retret a Aragonès que viatgés a Ginebra (Suïssa) divendres per mantenir una reunió d’ERC amb la secretària general del partit, Marta Rovira, en plena onada d’incendis. “Hi ha moments en què el bé comú passa per damunt dels interessos de partit”, ha etzibat.

El líder del PSC ha adultat la tasca del Gobierno i el paper de l’organització a l’executiu, amb Miquel Iceta i Raquel Sánchez al capdavant de dos ministeris. “Estem transformant Espanya, i que estiguin tranquils els que veuen canvis de cicle, perquè a Espanya continuarà havent-hi aquest cicle de transformació amb la participació del PSC”, ha afegit.

Sobre les eleccions municipals, Illa ha demanat preparar-les “amb serenor”: “No tenim cap pressa. On estem governant, seguim governant; i on no, cal construir alternativa, amb calma”. Per tot plegat, ha exposat que cal preparar els projectes amb set accions concretes. Ha recomanat “anar als llocs, mirar activament, escoltar, aprendre, proposar solucions concretes, compartir amb el partit i constituir conjuntament amb els veïns”. El dirigent socialista ha dit que fa quatre anys el partit aspirava a “mantenir-se” i resistir electoralment, però que ara “cal guanyar”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut