Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Iceta ja no defensa l’indult perquè “Junqueras va dir que se’l fiquin per on els càpiga”

|

- Publicitat -

El líder de PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dilluns que hi ha “una voluntat sincera d’arribar a un acord” per a la investidura de Pedro Sánchez entre PSOE, PSC i ERC, i ha dit que és partidari que sigui com més aviat millor.

A més, ha sostingut que estan molt lluny d’una negociació formal que necessiti relators, i que han de tenir suficient “personalitat” per fer-se responsables dels pactes, ha defensat en una entrevista a ‘El País’ recollida per Europa Press.

Publicitat

Preguntat per si busquen un pacte només per a la investidura, ha expressat: “Ara es negocia un vot d’investidura, però és veritat que amb això no n’hi ha prou, després cal assegurar una governabilitat i uns pressupostos”.

Sobre l’indult

Preguntat per si continua defensant l’indult per als polítics a la presó pel Procés, ha respost: “Ja no, perquè Oriol Junqueras va dir ‘que es fiquin l’indult per on els càpiga”.

El líder socialista ha afegit que volen que es respecti l’estat de dret, i que quan una sentència és molt recent “i un posa sobre la taula elements que la puguin desvirtuar, pot semblar poc respectuós”.

Pressupostos de la Generalitat

Preguntat per la Generalitat, ha dit que la continuïtat de el president, Quim Torra, no és el millor que pot passar-li a Catalunya, i ha assegurat que no va per bon camí: “Torra té pendent una sentència que pot comportar la seva inhabilitació, encoratja a els més radicals i estan dividits”.

A més ha lamentat que el Govern no hagi demanat negociar els pressupostos amb el PSC, segons ell: “Això ens ha sorprès. Nosaltres ens sentim obligats a negociar”.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"

Preguntat pel 14 congrés de PSC que se celebra a partir de l’13 de desembre i en el qual un punt de la ponència demana el reconeixement de Catalunya com a nació, ha assegurat que l’ha sorprès la polèmica: “Que Catalunya és una nació està en els documents de el PSC des de la seva fundació, el 1978. Em va sorprendre que obrís un informatiu de ràdio com si fos una novetat mundial “

Publicitat

Opinió

Minut a Minut