Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Feijóo es posa medalles per la rebaixa d’impostos en el seu primer discurs al congrés del PP

|

- Publicitat -

El nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha participat per primera vegada al congrés del PP a Sevilla fent bandera de la seva gestió com a president de la Xunta de Galícia i de la seva aposta per una “rebaixa d’impostos” que -ha assegurat- és compatible amb la millora de la prestació de serveis públics “quadrant els comptes públics”. En el seu discurs ha afirmat que per a ell ha estat “un immens honor” ser president del PP de Galícia, càrrec que ara abandona, i ha reivindicat el paper de la resta de presidents autonòmics del PP sense fer cap referència als seus acords amb Vox.

Feijóo ha entrat al congrés del PP de la mà de l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l’altre president gallec del PP. Ha estat ovacionat, com també ho han estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso –que ha forçat una breu interrupció- i el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno.

Publicitat

El nou president del PP no ha fet menció tampoc a l’etapa d’inestabilitat que ha viscut el PP ni al llegat que rep del seu predecessor, Pablo Casado, que s’acomiadarà de la militància en un discurs aquest divendres a la tarda.

El discurs de Feijóo ha anat seguit del president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, que ha assegurat que la seva formació treballa amb “compromís i esforç” per guanyar les eleccions andaluses del 2022.

A aquest congrés havia de participar també la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, però finalment ha preferit fer un desplaçament a Ucraïna. Tampoc serà a aquesta cita el líder dels populars europeus, Donald Tusk, crític amb els pactes amb Vox.

Et pot interessar  Feijóo obre la porta a asseure's amb Junts "si es reconcilien amb la llei i la Constitució"

Sí que hi participen aquest diumenge el president del grup del PP al Parlament Europeu, Manfred Weber, i el vicepresident de la Comissió Europea Margritis Schinas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut