Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Faus nega una “inseguretat jurídica”, però alerta de la “inestabilitat política” catalana

L’empresari avisa que l’impost de patrimoni és un “error de país” però demana més fiscalitat al capital

Agències 18/05/2022
El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, en la roda de premsa per presentar la Reunió.

El president del Cercle d’Economia, Javier Faus, ha negat aquest dimecres que a Catalunya hi hagi “inseguretat jurídica”. “No ho creiem. De fet, si ho creguéssim li estaríem dient a molts dels nostres associats i moltes de les empreses d’aquest país que no van moure la seu social el 2017 que es van equivocar o que van ser irresponsables davant dels seus accionistes”, ha afirmat l’empresari en una intervenció a la comissió d’Economia i Hisenda del Parlament. Malgrat això, Faus sí que ha avisat que Catalunya ha viscut situacions “d’inestabilitat política” els darrers anys.

El president del Cercle d’Economia ha comparegut al Parlament convidat pel grup de Ciutadans per explicar el contingut d’una nota d’opinió de l’entitat titulada “Barcelona i Catalunya: un model compartit de prosperitat és necessari i urgent”. Allà, ha valorat també altres assumptes d’actualitat com l’ampliació de l’aeroport o la notícia sobre la inversió de l’empresa coreana ILJIN a Tarragona

Així, Faus ha apostat per demanar més suport i respecte pel sector empresarial i un esforç de la classe política per facilitar la transformació del model econòmic català. També ha apostat per una nova política fiscal que no se centri en les rendes del treball i reparteixi més l’esforç impositiu.

“Ha de ser més equilibrat. El treball no ha de suportar la major part de la fiscalitat d’aquest país com és fins ara, sobretot les classes mitjanes”, ha dit.

En aquest sentit, Faus ha apostat per fer que el “capital tingui més fiscalitat”, no només a Catalunya, sinó a escala estatal i europeu. Tanmateix, ha alertat que l’impost de patrimoni és un “error de país” de caràcter “estratègic”.