Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC no abraça la Via Venturós: “La resposta a la inhabilitació ha de defugir de simbolismes”

|

- Publicitat -

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha emplaçat JxCat a acordar la resposta a una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, com a “primer pas” per pactar una estratègia conjunta de l’independentisme.

En un acte de presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer’ els líders d’ERC Oriol Junqueras i Marta Rovira a Manresa, Aragonès ha dit compartir la demanda d’unitat de l’ANC i Òmnium durant la Diada i ha insistit que la eventual inhabilitació no es pot gestionar des dels “retrets”.

Publicitat

El republicà ha afegit que ERC està d’acord en defugir de “simbolismes” i d’emprendre mesures que siguin “realistes” i amb “capacitat d’implementació”. També ha demanat reduir “al màxim” la possible “interinitat” de la presidència.

Cal recordar que la CUP havia posat sobre la taula la Via Venturós: l’alcaldessa de la CUP de Berga que va seguir exercint de batlle de manera simbòlica després de ser inhabilitada per l’afer de les banderes a la façana de l’ajuntament de la capital del Berguedà. Amb les paraules d’ERC, de “defugir de simbolismes” aquesta proposta queda tocada, tot just quan el mateix Torra l’havia plantejat com a possible.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines
Publicitat

Opinió

Minut a Minut