Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC i JxCat s’insten mútuament a trobar-se per buscar una unitat d’acció a Madrid

|

- Publicitat -

El líder d’ERC, Gabriel Rufián, i la portaveu del partit, Marta Vilalta, signen una carta dirigida a la cap de files de JxCat a Madrid, Laura Borràs, on proposen “seguir avançant” en la unitat de l’independentisme. Els republicans també tenen previst celebrar una altra trobada amb la CUP i una altra amb Bildu.

La mateixa Borràs ha emplaçat aquest matí ERC i la CUP a celebrar una cimera dels 23 diputats electes independentistes per abordar la investidura. Fonts d’ERC consultades per l’ACN asseguren que la carta de Rufián i Vilalta no és una resposta a la proposta de Borràs, ja que es va consensuar ahir en una reunió del comitè negociador dels republicans.

Publicitat

D’altra banda, la CUP emplaçava ahir JxCat, ERC i comuns a rebutjar el preacord del PSOE i Podem perquè nega l’autodeterminació i l’amnistia. Els anticapitalistes veuen “vergonyant” que En Comú Podem subscrigui “el lèxic i enfocament” del pacte entre Sánchez i Iglesias on es parla de “problema de convivència”.

Veurem a partir d’ara, doncs, si els 3 partits es troben i busquen una unitat d’acció real a Madrid.

Et pot interessar  La CUP adverteix que "la maquinària repressiva de l'Estat" no s'aturarà fins a assolir la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut