Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC defensa la taula de diàleg creu que seria “irresponsable contraposar-la” a la mobilització

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que seria “irresponsable” negar el diàleg i la negociació a la taula entre governs i que és un “error contraposar el diàleg amb la mobilització democràtica”. Després que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi dit en una entrevista que la taula de diàleg “de moment no és útil perquè no ha arribat a cap acord”, en roda de premsa Vilalta ha apel·lat al diàleg i ha dit que aquesta via és “totalment compatible” amb la mobilització de la ciutadania. “Son dues cares de la mateixa moneda”, ha apuntat. De fet, ha argumentat que per ERC “no fracassarà” la taula de diàleg i que treballaran perquè no ho faci per part de la delegació catalana.

La portaveu republicana ha defensat així la taula de diàleg entre governs i ha titllat “d’error” intentar “contraposar-la” a la mobilització. “Per ERC són lluites complementàries per avançar en la república catalana, que és l’objectiu compartit”, ha explicat. “Ens deien que fer seure a l’Estat seria impossible i ara diuen que no servirà per a res. No renunciarem al diàleg i a la negociació com tampoc ho farem amb la força social i la mobilització”, ha sentenciat.

Publicitat

Vilalta ha explicat que la delegació catalana de la taula de diàleg entre governs haurà d’iniciar converses per preparar la segona reunió prevista per aquest març. Segons ha relatat, caldrà definir els rols de cada delegació, la data i l’ordre del dia.

Pel que fa a les discrepàncies sobre la utilitat de la taula de diàleg, ha argumentat que aquestes no són “entre JxCat i ERC”, i ha donat entendre que son dins la formació de Puigdemont. “Fa temps que hem preparat la taula, hem compartit punt de consens molt amplis”, ha detallat.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

De les declaracions de Puigdemont sobre preparar un ‘pla B’ per quan fracassi la taula de diàleg entre governs, Vilalta ha defensat l’estratègia d’enfortir la taula i ha dit que ERC treballarà a “tots els nivells” per tirar-la endavant. “No renunciem a cap via democràtica. És prioritari acumular forces i enfortir-nos i aprofitar com una oportunitat la via de diàleg i negociació”, ha apuntat.

Sobre l’acte celebrat aquest dissabte a Perpinyà, Vilalta ha constatat que va ser una demostració de força de l’independentisme “enorme” i que va evidenciar la “força de la gent”. Ha dit que respectava l’opinió de tothom i la llibertat d’expressió i al mateix moment ha demanat que la mobilització “no qüestioni el diàleg” ni a l’inrevés.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut