Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

ERC considera que el discurs del Rei “no afegeix cap via de compromís ni de diàleg”

Maragall considerat que aquest missatge nadalenc reflecteix una degradació de l’estat democràtic espanyol, que “ara és un instrument de repressió com ho és el monarca”

Avatar
Agències 25/12/2019
Ernest Maragall parla en nom d'ERC en l'ofrena floral a Francesc Macià

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Ernest Maragall, ha reaccionat al missatge nadalenc de Felip VI afirmant que és “un discurs que no respecta a Catalunya ni afegeix cap via de compromís ni de diàleg institucional”.

Ho ha dit aquest dimarts en nom d’ERC al cementiri barceloní de Montjuïc durant l’ofrena anual davant la tomba de l’expresident de la Generalitat Francesc Macià, que va morir el dia de Nadal de 1933, acompanyat, entre altres, de el president de Parlament, Roger Torrent, i dels consellers Teresa Jordà, Alfred Bosch i Chakir El Homrani.

“Quan (el Rei) parla de confiança, és la que nosaltres tenim a la ciutadania i en el dret a decidir”, i ha titllat textualment el discurs de Felip VI de retòrica buida i irrellevància.

També ha considerat que aquest missatge nadalenc reflecteix una degradació de l’estat democràtic espanyol, que “ara és un instrument de repressió com ho és el monarca”.

I ha reiterat que el discurs va ser una “barreja de bones paraules i pompositat buida”.