Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Els Mossos revisaran l’actuació de l’agent que va dir “idiota” a un manifestant el 21D

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha indicat aquest dimarts que qui s’encarregarà de revisar l’actuació de l’agent dels Mossos d’Esquadra que va dir “idiota” a un manifestant […]

Avatar
Agències 01/01/2019
Buch, en una imatge d'arxiu

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha indicat aquest dimarts que qui s’encarregarà de revisar l’actuació de l’agent dels Mossos d’Esquadra que va dir “idiota” a un manifestant el 21D serà la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) del cos, com es fa sempre en intervencions públiques.

En roda de premsa aquest dimarts a la comissaria dels Mossos de plaça Espanya de Barcelona, Buch ha aclarit que és el cos de policia i no el conseller d’Interior qui s’encarrega de revisar totes les actuacions i valorar si s’adeqüen als protocols policials o no: “Els polítics no sancionem els treballadors sense motiu”.

Fonts de la Conselleria han explicat que els Mossos revisen totes les accions policials en públic, i ha subratllat que és un treball rutinari del cos i no és competència del conseller.

En revisar les actuacions, si es detecta un cas de mala praxi, el cos de Mossos decideix si obrir o no diligències contra els agents involucrats, alguna cosa que encara no ha succeït en aquest cas.

La Conselleria ha insistit que no hi ha oberta una investigació sobre l’agent antidisturbis que el 21D li va dir a un manifestant: “La república no existeix, idiota”, i que va ser gravat en un vídeo que es va fer viral.