Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els comuns veuen Aragonès amb “ànsia” per ser president i forçar eleccions

|

- Publicitat -

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha acusat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, de tenir “ànsia” per anar a unes noves eleccions a Catalunya i presidir el Govern, en comptes d’aprovar els Pressupostos catalans del 2020 .

Ho ha dit en una entrevista d’Europa Press, després que Aragonès afirmés que és difícil mantenir la legislatura si no s’aproven els comptes el proper any i no que descartés unes eleccions anticipades a Catalunya com a resposta a la sentència de l’1-O.

Publicitat

Albiach ha expressat els seus dubtes que Aragonès i ERC tinguin voluntat d’aprovar aquests comptes, ja que els veu més interessats en que hi hagi eleccions, per aprofitar que les enquestes situen als republicans com a primera força.

“Jo dubto de la voluntat d’ERC de voler aprovar uns pressupostos, perquè estem detectant mostres per part de Pere Aragonès de la seva ànsia i pressa per la repetició electoral i per ser president de la Generalitat. Sembla que tingui més interès en defensar els interessos del partit que en els interessos del país”, ha afirmat.

La dirigent d’CatECP a la Cambra ha explicat que ells tenen intenció de negociar els comptes per “responsabilitat” per evitar que es prorroguin per tercer any consecutiu i ha insistit que els pressupostos serveixin per revertir les retallades i ajudin a fer una transició ecològica i avançar cap a una societat igualitària i feminista.

Els comuns ja van seure a negociar els Pressupostos catalans de 2019 amb el Govern, però finalment no hi va haver acord perquè van considerar que l’Executiu de Quim Torra no va incloure les seves demandes.

Albiach ha assegurat que enguany van amb la mateixa voluntat i veuen una major predisposició de Torra per aprovar-los un cop superat el cicle electoral de primavera, però ha avisat que són “escèptics” amb que el Govern presenti una proposta que contempli les peticions dels comuns.

Et pot interessar  Albiach: "Si és per nosaltres, Junts estarà fora del Govern; va contra el model que defensem"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut