Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Els comuns retiren l’esmena a la totalitat als pressupostos, després del preacord amb Aragonès

Un pla de mobilitat, polítiques d’habitatge i remunicipalització de l’aigua, entre els punts de l’acord

Avatar
Agències 22/11/2021
La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, amb els diputats David Cid i Joan Carles Gallego, de camí a la seva roda de premsa al Parlament, el 22 de novembre de 2021.

Els comuns han retirat l’esmena a la totalitat als pressupostos, després del preacord de la formació amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. “El preacord és un primer pas per seguir negociant”, ha dit la líder d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach.

Així doncs, el preacord amb els comuns inclou un pla de mobilitat amb un acord nacional que potencia el tren i el tramvia, un augment de les partides en polítiques d’habitatge fins als 1.000 milions, una oficina perquè els ajuntaments puguin remunicipalitzar el servei d’aigua, i un augment de la partida destinada a la reactivació industrial. Per contra, es manté la discrepància en altres camps com el projecte del Hard Rock.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat l’acord amb els comuns pel pressupost del Govern. En una compareixença aquest dilluns al migdia a la Galeria Gòtica de Palau, el president ha agraït la feina del conseller d’Economia, Jaume Giró. Després d’informar el Consell Executiu que, “com a president”, ha tancat un acord amb el grup parlamentari d’En Comú Podem per tramitar els comptes i estudiar-ne l’aprovació, Aragonès també ha plantejat la revisió del pacte per la investidura amb la CUP.

El president ha lamentat que els anticapitalistes hagin decidit no donar suport als comptes, però ha asseverat que “la mà estesa continua”. Aragonès ha donat per fet el suport de Junts a l’acord pels pressupostos: “Tothom estarà a l’altura”.